ÎNTREBĂRI

ficat

CE PRESUPUNE TEHNICA DEPRIVĂRII SENZORIALE?

Tehnica presupune plutirea într-o incintă închisă, izolată vizual, fonic și termic într-o cadă de dimensiuni mai mari, de peste 2 metri, acoperită și conținând soluția foarte concentrată dintr-un mix de săruri de magneziu atent selecționate. Această soluție va susține corpul într-o stare de imponderabilitate, iar plutirea în întuneric și liniște deplină va duce la starea de deprivare senzorială.

CARE ESTE MODALITATEA DE PURIFICARE A APEI ?

După fiecare sesiune de floating se pune în functiune o pompă care va recircula de mai multe ori întreaga cantitate de apă a bazinului, trecând-o printr-un sistem complex de purificare ce include filtre profesionale, lampă cu raze ultraviolete şi generator de ozon pentru îndepărtarea eventualelor impurităţi sau microorganisme. De asemenea, ozonul introdus în apă are capacitatea de a curăța aerul din incintă și mai mult de atât, soluția extrem de concentrată și hipertonă reprezintă un mediu în care supraviețuirea bacteriilor sau a altor micoorganisme este aproape imposibilă. Pompa funcționează după fiecare ședință cel puțin 30 de minute, dar și pe toată durata nopții.

antibacterial
nervos

PENTRU CINE ESTE RECOMANDATĂ ACEASTĂ TERAPIE ?

Terapia este concepută ca o metodă de relaxare recomandată și accesibilă publicului larg, neexistând criterii de selecție. Practic oricine, tineri sau bătrâni, bărbaţi sau femei indiferent de ocupaţiile şi stilul de viaţă poate accesa beneficiile oferite de bazinul de plutire. Încurajăm în mod special persoanele care doresc să își reducă nivelul de stres, să își îmbunătațească latura creativă sau au dureri cronice să experimenteze această terapie.

CLAUSTROFOBIA POATE FI O PROBLEMĂ ÎN CAZUL PLUTIRII ?

Cu toate că uneori ne sperie spațiile închise, claustrofobia nu reprezintă un obstacol în experimentarea unor ședințe de plutire reușite deoarece bazinele sunt concepute astfel încât să ofere senzația unui spațiu deschis. Totodată vă stau la dispoziție lumina cu două nivele de intensitate și muzica, iar în anumite cazuri, inclusiv ușa bazinului poate rămane întredeschisă pentru a amplifica senzația de siguranța și a oferii gradul de relaxare dorit.

hemoroizii
trandafir

CUM ESTE RECOMANDAT SĂ PLUTESC ?

Înainte de toate, este important să știi că plutirea înseamnă libertate, de aceea fiecare are parte de o experiență unică și particulară în care își acordă timpul necesar pentru a se obișnui cu bazinul, cu apa și cu tot ce presupune plutirea. Poziția recomandată este plutirea pe spate, cu corpul relaxat, capul în apă, lăsând apa să depașească nivelul urechilor și astfel adâncind și mai mult senzația de intimitate. Mâinile se pot ține pe lângă corp, cu palmele în jos sau la nivelul capului, cu palmele în sus, formând un unghi de 90 de grade. Esențial este să obții o poziție confortabilă, perfectă  pentru tine, iar apoi vei observa cum toți muschii se relaxeaza și ești cuprins de o senzație de liniște și calm.

TREBUIE SĂ ȘTIU ÎNOTA?

Indiferent dacă sunteți înnotător profesionist sau e prima dată când plutiți, experiența va fi aceeași întrucât soluția de săruri reușeste să vă mențină corpul la suprafață. Mai mult de atât, nivelul mic de aproximativ 25 de centimetri și proprietățile speciale ale sărurilor reduc semnificativ șansele să va răsuciți sau să vă întoarceți accidental în timpul sesiunii de plutire.

piele
ficat

DE CÂTE ORI AR FI BINE SĂ PLUTESC ?

Cel ,mai potrivit răspuns ar fi: ori de câte ori simțiți nevoia. Totuși  ”cu o floare nu se face primăvară „ de aceea mulți dintre clienții noștri susțin că efectele pozitive se amplifică după fiecare ședință și că plutirile săptămânale mențin constante beneficiile  oferite de această terapie.

TERAPIA PRIN PLUTIRE

Nu recomandăm plutirea în urmatoarele situații:

 • Sunteți sub efectul alcoolului sau a unor medicamente și substanțe care
  alterează statusul mental;
 •  Aveți pe suprafața corpului răni deschise;
 •  Ați fost diagnosticat cu incontinență urinară, epilepsie sau suferiți
  frecvent de amețeli și vertij;
 •  Valorile tensiunii arteriale sunt foarte mari;
 •  Aveți recomandare medicală să nu plutitți;
 •  Vârsta dumnevoastră este sub 16 ani, caz în care este necesar
  consimțământul părinților sau al tutorelui legal;
 •  V-ați făcut un tatuaj în ultima săptămână;
 •  V-ați vopsit părul în ultima săptămână;
 •  Ați consumat produse energizante sau cu conținut ridicat de cafeină
  înaintea sesiunii de plutire, deoarece aceste substanțe generează o stare de agitație, impiedicând astfel efectul calmant si relaxant al terapiei ;
 • Nu recomandăm plutirea în următoarele situații:
  • intoxicații,
  • boli infecțioase,
  • sarcină cu risc mare,
  • intoleranță sau hipersensibilitate la magneziu,
  • alergie,
  • alte condiții psihologice grave.

90 min. / 120 lei


MEDFLOATLOGOPNG

Viziunea noastră este de a deveni un pilon important în materie de terapii complementare, de a genera trenduri printre terapiile de pe piața locală de specialitate, prin consecvență, profesionalism și calitate. Dorim dezvoltarea unor servicii inovatoare și sustenabile care să fie de durată, să satisfacă piața pe segmentul ales și să aibă impact pe termen lung asupra sănătății populației. Serviciile vor fi furnizate de o echipă profesionistă, conduse printr-un management performant în care respectul pentru pacienți, clienți și colaboratori va fi pus pe primul plan. Vom avea grijă de nevoile acestora și le vom trata cu mare atenție pe fiecare în parte.

 • Str Pavel Chinezu 9B, Targu Mures,Judetul Mures

 • 0744171933

 • office@medfloat.ro

 • 10:00-22:00